Elementum Europa EWIV – Europäische wirtschaftliche interessenvereinigung, što u prijevodu znači »Europsko gospodarsko interesno udruženje (EGIU)«. Sjedište udruženja nalazi se u Njemačkoj.

Što je Elementum Europa EWIV?

Osnovno o Europskom gospodarskom interesnom udruženju (EGIU)

Europsko gospodarsko interesno udruženje (EGIU) je transnacionalni pravni instrument za suradnju dva ili više subjekata koji djeluju u najmanje dvije države članice Europskog gospodarskog prostora (EEA) i učinkovit je instrument za prekograničnu suradnju. EGIU je osnovan s ciljem olakšavanja ili razvoja gospodarskih aktivnosti svojih članova, te poboljšanja ili povećanja rezultata tih aktivnosti. Temeljna pravna osnova je Uredba EZ br. 2137/85, koju je usvojilo Vijeće ministara 25. srpnja 1985., a koja se izravno primjenjuje u državama članicama. Države članice EU mogu Uredbu prenijeti u svoje zakonodavstvo samo u smislu da pobliže uređuju njezinu provedbu i nemaju mogućnost izmjene Uredbe.

Namjena i djelovanje Elementum Europa EWIV

Udruga je osnovana 2020. godine i djeluje u nekoliko država članica Europskog gospodarskog prostora i to u Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Portugalu, Španjolskoj i Švicarskoj. Udruga je osnovana s ciljem promicanja i razvoja rješenja na području imovinskog savjetovanja te poboljšanja rezultata svojih članica, među kojima je i tvrtka Elementum Hrvatska d.o.o.. Udruga podržava svoje članove u nekoliko područja, od obrazovanja, marketinga i informacijskih tehnologija do operativnih aktivnosti i izrade strategija; nema namjeru ostvarivati ​​vlastiti profit jer radi isključivo za dobrobit svojih članova. Osnivanje udruge Elementum Europa EWIV predstavlja novu prekretnicu na polju internacionalizacije grupe, boljeg povezivanja članica i razmjene znanja između njih.

Ustanoviteh združenja Elementum Europa EWIV predstavlja nov mejnik na področju internacionalizacije skupine, boljše povezanosti med članicami in izmenjave know-howa med njimi

Više o pravnom obliku EWIV

Saznajte više o Elementum Europa EWIV

Članice Elementum Europa EWIV

Elementum International AG Švicarska

Tvrtka Elementum International AG osnovana je 2007. godine s jedinom svrhom ponuditi strateškim kupcima iz Njemačke, Slovenije, Austrije, Švicarske, Hrvatske, Portugala i Španjolske mogućnost diskretnog skladištenja fizičkih plemenitih kovina na svoje ime u modernoj, sigurnoj i reosiguranoj specijaliziranoj trgovini - slobodna skladišta izvan bankovnog sustava u sigurnoj Švicarskoj. Elementum International AG Switzerland ne obavlja nikakve transakcije s plemenitim kovinama. U središnjim švicarskim Alpama, u St. Gotthard Mountain Massif, uz ostala skladišta, nalazi se i prvo moderno bescarinsko skladište visoke sigurnosti u kojem Elementum International AG organizira skladištenje za svoje kupce.

Elementum Slovenija

Prva Elementum tvrtka osnovana je 2006. godine - Elementum d.o.o. - s ciljem da se široj javnosti u Sloveniji ponudi mogućnost izgradnje, optimizacije i zaštite imovine ulaganjem u plemenite kovine. Od svog osnutka, Elementum definitivno nudi više od prodaje plemenitih kovina. Elementum postavlja trendove u Sloveniji. Svjesni smo da se ulaganje u znanje najviše isplati, stoga smo u Elementumu od 2007. godine organizirali 7 kongresa za plemenite kovine i sirovine. Objavili smo nekoliko edukativnih knjiga na slovenskom jeziku, proveli smo 3 istraživanja tržišta i proizveli više različitih važnih srebrnjaka.

Redovito nudimo informacije i edukacije zainteresiranima putem Elementum informativnih webinara i radionica, koje sada nadograđujemo dodatnom online akademijom. Klijentima nudimo individualne informacije putem dobro kvalificiranih ugovornih konzultanata. Kreirali smo inovativnu stratešku ponudu „Višegeneracijsko obiteljsko blago“ u kombinaciji s „Elementum strategijom 7 zvjezdica“ za ciljnu skupinu fizičkih osoba. Nudimo klasičnu prodaju plemenitih kovina putem internet trgovine s mogućnošću dostave u Sloveniji. Kreirali smo inovativne ponude za strateške kupnje sa skladištenjem u bescarinskim skladištima u Švicarskoj za fizičke i pravne osobe. Za tvrtke nudimo inovativne ponude koje temeljem novih zakonskih mogućnosti donose dodatne pogodnosti i prednosti za zaposlenike, partnere i pravne osobe. Od 2006. do 2022. više od 50.000 kupaca nam je ukazalo povjerenje.

Elementum Njemačka

Elementum Deutschland GmbH osnovan je 2008. godine s ciljem da široj javnosti ponudi mogućnosti izgradnje, optimizacije i zaštite imovine ulaganjem u plemenite kovine. Tržišta njemačkog govornog područja (Njemačka, Austrija, Lihtenštajn i Švicarska s cca. 105 milijuna stanovnika) imaju stoljetnu tradiciju u području plemenitih kovina i posljedično su najrazvijenija tržišta od svih europskih zemalja. Dakle, u usporedbi s drugim europskim narodima, stanovnici njemačkog govornog područja tradicionalno su puno informiraniji i svjesniji ulaganja u plemenite kovine. Brojne ponude za klasičnu kupnju fizičkih plemenitih kovina kupci s njemačkog govornog područja mogu pronaći u svim bankama, burzama, internetskim trgovinama i kod specijaliziranih trgovaca. To dokazuju istraživanja tržišta u Njemačkoj kao što su; istraživanje po narudžbi ugledne tvrtke Proaurum za 2020. godinu, gdje čak 76% ispitanika smatra da je zlato odlična prilika za ulaganje, a čak 71% da je najsigurnije ulaganje.

Elementum Deutschland GmbH također postavlja trendove u Njemačkoj. Kreirali smo inovativne ponude za strateške kupnje sa skladištenjem u bescarinskim skladištima u Švicarskoj za fizičke i pravne osobe. Ponuda za fizičke osobe usmjerena je na izgradnju „Višegeneracijskog obiteljskog blaga“ u kombinaciji s „Elementum strategijom 7 zvjezdica“. Za tvrtke nudimo inovativne ponude temeljene na brojnim njemačkim pravnim mogućnostima, koje donose dodatne pogodnosti i prednosti za zaposlenike, partnere i pravne osobe. Zainteresiranima redovito nudimo mogućnost informiranja i edukacije putem Elementum informativnih webinara i radionica koje smo sada nadogradili online Akademijom. Od 2008. do 2022. godine Elementum Deutschland GmbH uspješno je surađivao s više od 800 ugovorenih licenciranih financijskih posrednika i prodajnih predstavnika, koji su već stekli više od 11.000 zadovoljnih klijenata.

Elementum Hrvatska

Tvrtka Elementum Hrvatska d.o.o. je prva registrirana tvrtka na hrvatskom tržištu od 2011. godine, čija je osnovna djelatnost savjetovanje i posredovanje pri ulaganju u investicijske plemenite kovine. 2021. godine Elementum Hrvatska d.o.o. postala je član Europskog gospodarsko interesnog udruženja (EGIU) iz Njemačke. Nakon niza uspješnih godina poslovanja uglavnom na njemačkom i slovenskom govornom području Europske unije, Europsko gospodarsko interesno udruženje (EGIU) iz Njemačke ponudilo je svojoj članici Elementum Hrvatska d.o.o. novu, dodatnu podršku u razvoju uspješnog poslovanja s ciljem lakšeg i bržeg informiranja hrvatskih građana putem webinara i online Akademije. Elementum Hrvatska d.o.o. zajedno s Europskim gospodarskim interesnim udruženjem (EGIU) iz Njemačke postavlja trendove u Hrvatskoj. Kreirali smo inovativne ponude za strateške kupnje sa skladištenjem u bescarinskim skladištima u Švicarskoj za fizičke i pravne osobe. Ponuda za fizičke osobe usmjerena je na izgradnju „Višegeneracijskog obiteljskog blaga“ u kombinaciji s „Elementum strategijom 7 zvjezdica“. Za tvrtke nudimo inovativne ponude temeljene na brojnim pravnim i poreznim mogućnostima koje donose dodatne beneficije i pogodnosti za zaposlenike, partnere i pravne osobe.

Elementum Portugal

Elementum Portugal Ltd. je prva registrirana tvrtka na portugalskom tržištu od 2011. godine, čija je osnovna djelatnost savjetovanje i posredovanje pri ulaganju u investicijske plemenite kovine. 2021. godine Elementum Portugal postao je član Europskog gospodarskog interesnog udruženja (EGIU) iz Njemačke. Nakon niza uspješnih godina poslovanja uglavnom na njemačkom i slovenskom govornom području Europske unije, Europsko gospodarsko interesno udruženje (EGIU) iz Njemačke ponudilo je svojoj članici Elementum Portugal Ltd. novu, dodatnu podršku u razvoju uspješnog poslovanja s ciljem lakšeg i bržeg informiranja portugalskih i španjolskih građana putem webinara i online Akademije. Elementum Portugal Ltd. zajedno s Europskim gospodarskim interesnim udruženjem (EGIU) iz Njemačke postavlja trendove u Portugalu i Španjolskoj. Kreirali smo inovativne ponude za strateške kupnje sa skladištenjem u bescarinskim skladištima u Švicarskoj za fizičke i pravne osobe. Ponuda za fizičke osobe usmjerena je na izgradnju „Višegeneracijskog obiteljskog blaga“ u kombinaciji s „Elementum strategijom 7 zvjezdica“. Za tvrtke nudimo inovativne ponude temeljene na brojnim pravnim mogućnostima koje donose dodatne beneficije i pogodnosti za zaposlenike, partnere i pravne osobe.