Tri-sektorska strategija

Međunarodno priznati autor, poznati njemački poduzetnik, prof. dr. Hans Bocker, poznat po iznimnoj stručnosti u području ulaganja u plemenite kovine, govorio je o "strategiji tri sektora" kao jedinoj do sada poznatoj investicijskoj strategiji koja je kroz stoljeća uvijek bila uspješna i koju su koristili većina utjecajnih i bogatih ljudi više od 1600 godina.

Tri-sektorska strategija dijeli se na:

  1. Investicije u nekretnine, zemljišta
  2. Novčani fondovi, dionice, osiguranja i ostali vrijednosni papiri
  3. Investicije u plemenite kovine

O strategiji tri sektora možete razmišljati kao o velikom kotaču sreće koji se okreće desetljećima. Realnost je takva da je svaka investicija na početku podcijenjena, a kasnije precijenjena. Kod strategije tri sektora postoje dakle tri važna kriterija koja morate uzeti u obzir prilikom akumulacije i optimizacije imovine, ako želite i sami uspješno iskoristiti prednosti ove strategije.

Prvo, važno je rasporediti rizik. Ukupna imovina mora biti podijeljena u različite klase imovine prema trećinama. Druga važna odluka pri korištenju tri-sektorske strategije uvijek je pravovremeno ostvarenje dobiti od relativno velike investicije. Treća važna odluka je otkriti podcijenjenu investicijsku priliku iz tri sektora i isplativo uložiti ostvarenu dobit od prodaje u podcijenjenu investicijsku priliku. Kako se kaže: "Kad je najbolje, šteta je ići kući."

Strogo poštivanje pravila i tri-sektorske strategije u prikupljanju i optimizaciji osobnog bogatstva jedan je od odlučujućih razloga sve većeg jaza između bogatih i siromašnih. Ukratko, ciljevi tri-sektorske strategije su sljedeći:

  1. Raspodjela rizika po principu 1/3, 1/3, 1/3
  2. Prodaja visoko vrijednih ulaganja
  3. Ulaganje u podcijenjenu imovinu
  4. Ravnoteža novčane i kapitalne investicije
  5. Ravnoteža vlasničkih i vjerovničkih ulaganja

Elementum 7* strategija

Strategija tri sektora diktira kako i gdje uložiti svoju imovinu prema tri različita područja, koja su inače sama po sebi vrlo opsežna. Strategija tri sektora sama po sebi ne govori vam konkretno kako najbolje uložiti svoju imovinu unutar svakog od tri navedena područja. Zbog toga smo u Elementumu pripremili posebnu strategiju, „Elementum 7*“ (zvjezdica) za ulaganje u plemenite kovine. „Strategija Elementum 7*“ predstavlja vam 7 konkretnih koraka kako očuvati i povećati svoje bogatstvo ulaganjem u plemenite kovine.

Provjerite strategiju Elementum 7*

Provjerite Elementum strategiju za pravne osobe