O Elementumu

Elementum je međunarodna tvrtka koja ima svoje urede u nekoliko europskih zemalja: Sloveniji, Njemačkoj, Portugalu, Hrvatskoj i Švicarskoj. Hrvatska tvrtka Elementum Hrvatska d.o.o. osnovana je 2011. godine s ciljem informiranja javnosti o mogućnostima zaštite i optimizacije imovine ulaganjem u plemenite kovine.

Svjetska financijska kriza 2008.

Ubrzo nakon osnivanja prvog Elementuma, u Sloveniji, nastupila je svjetska financijska kriza. O nadolazećoj krizi već smo govorili na našem Kongresu plemenitih metala koji smo organizirali 2007. Što znači da smo točno predvidjeli najveću financijsku krizu od Velike depresije, čak godinu dana prije nego što je počela!

Paralelno s produbljivanjem globalne financijske nestabilnosti, osim vlastitih organiziranih događanja, izdavali smo i edukativne knjige, ponudili tržištu 'Prvi slovenski investicijski srebrnjak' te omogućili kupnju plemenitih kovina na različite načine (jednokratna kupnja, štednja s manjim iznosima i sl.).

Vizija, poslanstvo i vrijednosti

Naša vizija je da svaki hrvatski građanin treba posjedovati najmanje 31,1035 g (1 unca) zlata, kao zaštitu svoje imovine. Naša misija je izgraditi dugoročne odnose s našim poslovnim partnerima i kupcima temeljene na etici i povjerenju. S aktualnom i nadolazećom ponudom želimo se proširiti na središnje, jugoistočno i zapadno tržište Europe.

Naše vrijednosti su:

  • Pouzdanost
  • Stručnost
  • Odgovornost
  • Etika

Osnovni podatci

Naziv tvrtke: Elementum Hrvatska d.o.o.
Odgovorna osoba: Dominik Crkvenčić
Sjedište tvrtke: Gradišćanska ulica 24, 10000 Zagreb
OIB (porezni broj): HR20232035633
Transakcijski račun – osnovni, (IBAN): HR2424020061100968461
Matični broj: 080774805
Osnovni kapital: 106.170€
Trgovački sud u Zagrebu

Tvrtka je obveznik PDV-a.