Živimo u digitalnom dobu kada smo sa svih strana bombardirani svakakvim informacijama. Zabrinuti smo zbog vanjskih okolnosti: geopolitičkih napetosti, oružanih sukoba, gospodarskih fluktuacija i inflacije. Kao pojedinci, s druge strane, još uvijek nemamo dovoljno pravih informacija o tome kako izgraditi, optimizirati i zaštititi osobno i obiteljsko bogatstvo koje stvaramo od mladosti do pozne dobi.

Očuvanje vrijednosti

Slušamo li najuglednije svjetske financijske stručnjake, oni već odavno ukazuju na probleme s tiskanjem papirnatog novca bez kolaterala i ističu kako je nedvojbeno najbolja pohrana vrijednosti imovine fizička plemenita kovina, kao što su npr. zlato i srebro. Zbog toga plemenite kovine nude jedinstvenu zaštitu od inflacije – imaju realnu, stvarnu vrijednost, ne nose kreditni rizik i ne mogu se napuhati. To znači da ih više ne možete ispisivati. Oni također nude pravo "osiguranje od državnog udara" protiv financijskih ili političkih/vojnih nemira.

Međunarodno priznati autor, poznati njemački poduzetnik, prof. dr. Hans Bocker - poznat po iznimnoj stručnosti u području ulaganja u plemenite kovine, govorio je o "strategiji tri sektora" kao jedinoj do sada poznatoj investicijskoj strategiji, koja je kroz stoljeća uvijek bila uspješna i koju je koristila većina utjecajnih i bogatih ljudi više od 1600 godina. Današnja definicija njegove investicijske strategije glasi: 1/3 u nekretnine (zemljišta, oranice, šume, građevinske parcele, stanove i kuće), 1/3 u novčane investicije, vlastiti biznis i vrijednosne papire (obveznice, dionice i udjele u investicijskim fondovima) i 1/3 u kovinama (plemenite, tehnološke i industrijske kovine).

Sigurnost

Štednja u fizičkim plemenitim kovinama pruža učinkovitu zaštitu od gubitaka i pada cijena koji se događaju na drugim tržištima kapitala (nekretnine i burze). Govorimo o upravljanju rizikom: kako zaštititi svoju imovinu od gubitaka. Potrebno je shvatiti da će rizici uvijek postojati, ali je važno kako se na te rizike pripremimo. Stoga je važno slijediti sljedeće korake u upravljanju rizikom:

 1. Moramo prepoznati rizik
 2. Moramo na vrijeme izgraditi zaštitu od rizika
 3. Moramo odabrati pravu strategiju za suočavanje s rizicima
 4. Moramo odrediti kolika bi ta zaštita trebala biti

Štednja u plemenitim kovinama može pružiti izvrsnu zaštitu od raznih vrsta rizika!

Zaštitite svoju imovinu s „Višegeneracijskim obiteljskim blagom“!

Likvidnost

Osim spomenute izvrsne sigurnosti i vrlo obećavajućeg budućeg potencijala rasta cijena, plemenite kovine nude i odličnu likvidnost te zakonsku mogućnost ostvarivanja neoporezive dobiti. Kroz sve naše štedne proizvode omogućujemo vam da u svakom trenutku djelomično ili u cijelosti prodate plemenite kovine. Osigurana vam je potpuna likvidnost, što se teško može reći za neke štedne proizvode kod kojih postoji različita vrsta obveze.

Zašto biste trebali investirati vašu imovinu u fizičke plemenite kovine?

 • poboljšavate omjer sigurnost - likvidnost - profitabilnost
 • zaštitite se od rizika recesije i depresije u globalnom gospodarstvu
 • smanjite rizike zbog nestabilnosti u međunarodnom financijskom sustavu
 • prinosi na bankovne depozite su realno negativni
 • ne želite izgubiti kupovnu moć zbog devalvacije valute i želite izbjeći inflaciju
 • stvaraju se sve veći baloni cijena (nekretnine, dionice, obveznice, zajmovi, derivati)
 • nalazimo se na povijesno niskim razinama cijena plemenitih kovina
 • pretvorite svoju imovinu u stvarnu vrijednost i izbjegnite prijetnju mogućeg podizanja gotovine
 • zaštitite svoju imovinu s „Višegeneracijskim obiteljskim blagom“!

Zaštitite svoju imovinu s „Višegeneracijskim obiteljskim blagom“!