Svi dobro znamo da pravi veći troškovi, ne dolaze odmah rođenjem djeteta, nego tek kasnije kada dijete počne samostalno kročiti svojim životnim putem. Ovo duže razdoblje omogućuje odgovornim roditeljima da se na to unaprijed pripreme. Upravo zato je ovaj proizvod namijenjen svim roditeljima i ostaloj rodbini koji su svjesni da je već danas važno razmišljati o budućnosti i žele svojoj djeci omogućiti školovanje, obrazovanje, prvi automobil...

7 odličnih razloga za dječje blago

 • Štedite u fizičkom zlatu i srebru
 • Nema vremenskih obveza, već od 25€
 • Mjesečna štednja, jednokratna investicija ili oboje
 • Nema poreza na dobit
 • Likvidna - svu svoju ušteđevinu (ili dio) možete prodati u bilo kojem trenutku
 • 24/7 online uvid u imovinsko stanje
 • Prednost štednje uz popust za cijelu obitelj

Dječje blago mogu dopuniti svi

U raznim prilikama kao npr.

 • Rođenje, rođendan
 • Krštenje, pričest, krizma
 • Polazak u vrtić ili školu
 • Završetak razreda ili škole

... i vaši bližnji mogu doprinijeti svojim uplatama:

 • Rođaci
 • Prijatelji
 • Poslodavac

Fleksibilnost kupnje

Sami odlučujete koliko uplaćujete

Možete odabrati jednokratne ili višestruke uplate. Niste dužni unaprijed odrediti raspored uplata.

Sami odlučujete o visini uloga

Nema ograničenja u pogledu visine uplata. Međutim, predlažemo da pogledate manja uvećanja burzovne cijene do kojih se dolazi zbrajanjem uplata.

S visinom investicije smanjuje se uvećanje burzovne cijene

PRIMJER: Kada dosegnete ukupni uplaćeni iznos od 3.000€, za sljedeću uplatu koja može biti samo 25 € (najniža moguća jednokratna uplata) biti će vam naplaćeno manje uvećanje burzovne cijene.

Najčešće postavljana pitanja

Svima koji žele štedjeti za svoju djecu u zlatu i srebru (bez PDV-a), uplatiti kada imaju određena sredstva za to (minimalno 25 €), imati veći povrat u budućnosti i žele da ušteđena sredstva budu brzo dostupna (prodaju mogu izvršiti u svom online računu).

Proizvod „Dječje blago“ također je alternativa većim kupnjama fizičkog zlata i srebra u Hrvatskoj, jer pri kupnji srebra s dostavom u Hrvatsku osim uvećanja burzovne cijene ne morate platiti 25% PDV-a.

Kupujete dio zlatne poluge od 100 grama i dio srebrne poluge od 15 kilograma što vam omogućuje nižu tržišnu cijenu u odnosu na manje poluge.

Pri kupnji postoji 5 različitih uvećanja burzovne cijene, koje ovise o iznosu koji ste već uplatili ili namjeravate uplatiti za svoje dijete. Uvećanje od 8% za zlato odnosno 18% za srebro se naplaćuje sve dok ste investirali manje od 3.000€, uvećanje od 7% za zlato ili 13% za srebro se naplaćuje sve dok ste investirali između 3.001€ i 8.000€. Kada investirate od 8.001€ do 25.000€, uvećanje je 6% za zlato i 9% za srebro. Između 25.001€ i 50.000 € postoji uvećanje od 5% za zlato i 8,5% za srebro. Za kupovinu u vrijednosti većoj od 50.000 € uvećanje burzovne cijene iznosi 4,5% za zlato i 8% za srebro.

Da. Tvrtka Elementum kupuje zlatne poluge od 100g i srebrne poluge od 15 kilograma od kovnice Umicore koja ima najdulji standard "good delivery" u Europi (za zlato od 1930., a srebro od 1935.) i kovnice Heraeus, koja ima "good delivery" od 1972. godine. Poluge imaju najveću moguću čistoću od 999,9/1000 za zlatne poluge i 999/1000 za srebrne poluge.

Da. Zlato i srebro ulagača pohranjeno je u fizičkom obliku na iznimno sigurnoj lokaciji u Švicarskoj, u masivu St.Gotthard. Jamčimo vam 100% pokriće vaše štednje u zlatu i srebru.

U svakom trenutku možete zatražiti djelomično ili potpuno povlačenje zlatnih ili srebrnih investicijskih poluga koje posjedujete u svom online sustavu. Poluge možete preuzeti na lokaciji skladišta u St. Gotthard masivu odnosno na unaprijed dogovorenom mjestu.

Prije preuzimanja zlatnih ili srebrnih poluga iz skladišta morate platiti sve eventualne administrativne troškove nastale povlačenjem zlatnih ili srebrnih investicijskih poluga. Također je potrebno unaprijed platiti PDV (za srebro), jer u tom slučaju roba napušta bescarinsko skladište. Također možete zatražiti dostavu robe na drugo mjesto.

Sve troškove prijevoza, administrativne troškove povlačenja, plaćanja PDV-a i druge eventualne troškove snosite sami.

U svoj online sustav upisujete svoj udio u zlatnoj ili srebrnoj investicijskoj polugi koju želite prodati, na četiri decimale.

Kao i kod kupnje, i kod otkupa se svakog utorka potvrđuje cijena na temelju trenutne burzovne cijene.

U slučaju da je utorak neradni dan ili da se potvrda kupoprodajne cijene ne može izvršiti zbog neradnih dana kod dobavljača, prodaja će se izvršiti prvi sljedeći radni dan. Od vas kupujemo zlato 1% ispod trenutne burzovne cijene, a srebro 2% ispod burzovne cijene.

Da. Također, niti za to ne morate potpisivati dodatne obrasce. Zlato i srebro koje ste kupili možete prodati ili ostaviti na svom skladištu. Ako ste prestali s uplatama i dalje ćemo vam svaki mjesec naplatiti troškove skladištenja zlata i srebra.

Troškove skladištenja vaših plemenitih kovina obračunavamo jednom mjesečno, za zlato u iznosu od 0,0625% do 0,0333%, za srebro u iznosu od 0,1408% do 0,0833% trenutne vrijednosti vaše imovine. Većim ulaganjem smanjuje se trošak skladištenja (detaljnije objašnjeno u Cjeniku pohrane)

Troškovi pohrane uključuju:

 • fizička zaštita vaših plemenitih kovina,
 • osiguranje vaših plemenitih kovina u punoj vrijednosti.

U vašem online sustavu. Tamo se spremaju sva plaćanja, prodaje, izračuni troškova skladištenja i trenutna vrijednost vaše imovine.

Kako mogu pristupiti štednji »Dječje blago«?

Počinjete u četiri jednostavna koraka:

 1. Ispunite obrazac
 2. Poslat ćemo vam lozinku
  Na unesenu adresu e-pošte i broj mobitela primit ćete korisničko ime i lozinku
 3. Potvrdite izjavu o pristupanju
  Prijavite se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom te ispunite "Izjavu o pristupu" u svom skladištu i potvrdite je (nije obavezno za kupnju)
 4. Omogućen pristup štednom računu
  Također potvrđujemo vašu "Izjavu o pristupu" s naše web stranice, koja vam daje pristup drugim dokumentima kao i uputama za plaćanje.

Novi korisnici ispunjavaju obrazac

Ispunite kontakt formu ispod. U najkraćem mogućem roku kontaktirat će vas naš zastupnik preko kojeg možete pristupiti štednji u „Dječjem blagu“.

Postojeći korisnici

Postojeći korisnici mogu se prijaviti na svoje skladište ovdje.

Obrazac za pristup štednji (ispunite)

Ispunite obrazac ispod! Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

*
Unesite svoje ime
*
Unesite svoje prezime
* Unesite ispravnu adresu e-pošte
* Unesite svoj kontaktni broj
Kada (datum) želite biti kontaktirani?
Kada (u koliko sati) želite da Vas kontaktiramo?
Kako želite da vas kontaktiramo
Unesite svoju poruku

86446

Upišite slučajan broj