Strategija za pravne osobe

U Elementumu vjerujemo da su plemenite kovine vrhunska zaštita imovine tvrtke.

Strateškim upravljanjem ulaganjima u plemenite kovine tvrtka stvara dugoročnu stabilnost i sigurnost poslovanja te se štiti od neočekivanih šokova na financijskim tržištima.

Elementum strategija za pravne osobe nudi mnogo inovativnih pristupa.

S našim stručnjacima iz područja upravljanja plemenitim kovinama osigurajte učinkovitu izgradnju, optimizaciju i diverzifikaciju imovine tvrtke.

S jedinstvenom Elementum strategijom za pravne osobe, tvrtkama nudimo učinkovitu stratešku kupnju plemenitih kovina u fizičkom obliku, koje se pohranjuju u iznimno sigurnim bescarinskim skladištima u Švicarskoj, koja se smatraju jednim od najsigurnijih mjesta na svijetu. Sva vaša ulaganja imaju zajamčeni otkup i stoga su trajno likvidna - neovisno o bankarskim sustavima.

Zašto tvrtke investiraju u plemenite kovine?

Zaštita od inflacije

Likvidnost

Tržišta realne imovine

Neovisnost o bankarskim sustavima

Jedna od najsigurnijih investicija

Primjereno za sve iznose

Zašto vjerovati našoj strategiji?

Zaštita interesa investitora

Jasna i napredna strategija

Kontrola korištenja sredstava

SSL siguran online sustav

100% čuvano 24/7

Strategija prilagođena mikro, malim i srednjim tvrtkama

Tržišni potencijal plemenitih kovina

Plemenite kovine su kroz povijest bili najbolji čuvari vrijednosti, uvijek su likvidne, ali su prednosti takvih ulaganja relativno slabo poznate među vlasnicima, poduzetnicima i menadžerima.

Na temelju 15 godina međunarodnog iskustva i istraživanja tržišta osmislili smo pet kategorija investicijskih rješenja, primjerena kako malim i srednjim tvrtkama, tako i velikim poslovnim sustavima.

Vašu odluku o kupnji investicijskog zlata ili srebra Elementumov stručni tim konzultanata tretirat će uz najvišu razinu povjerljivosti i profesionalnosti, a provest će je u tri koraka.

1. Korak

(1 dan)

Analiza mogućnosti i prikaz Elementum rješenja

2. Korak

(7 - 14 dana)

Na temelju informativnog sastanka i analize dobivenih podataka stručni tim Elementuma priprema prijedlog investicijskog plana te upoznaje klijenta s rizicima i mogućnostima predloženog rješenja.

3. Korak

(15 - 60 dana)

Nakon potvrde narudžbe, tvrtka Elementum vrši prodaju i po dogovoru dostavu u Hrvatsku ili organizira skladištenje plemenitih kovina u najsigurnijim bescarinskim skladištima u Švicarskoj.

Ponuda za tvrtke

1. Nagrađivanje zaposlenih

Hrvatske tvrtke suočene su s jednim od najvećih opterećenja neto plaća u EU, a poslodavci traže optimalna rješenja u nagrađivanju zaposlenika i u drugim oblicima - isplata nagrada u plemenitim kovinama može predstavljati važnu konkurentsku prednost za poslodavce.

Hrvatsko zakonodavstvo dopušta da se zaposleniku neoporezivo isplati nagrada za poslovnu uspješnost u robi, koja predstavlja mogućnost njegove isplate u plemenitim kovinama.

Poslodavci također mogu svojim zaposlenicima isplatiti jubilarne nagrade i darove djeci svojih zaposlenika mlađoj od 15 godina u obliku plemenitih kovina.

2. Riznica tvrtke

Povijesno gledano, investicijske plemenite kovine čuvaju vrijednost i omogućuju sigurnost i stabilnost novčanih tokova tvrtke, te mogu biti važan dio njezine dugoročne rezerve likvidnosti.

Uzimajući u obzir strategiju "Elementum 7 zvjezdica", tvrtka ima priliku optimizirati količinu ostvarenih plemenitih kovina na temelju promjena u omjeru između zlata i srebra. Veće prinose tvrtka tako ostvaruje ne samo promjenom cijene, već i povećanjem količine plemenitih kovina. Ovisno o stavu tvrtke i sposobnosti preuzimanja rizika, plemenite kovine mogu donijeti i povrat tvrtki.

Investicijske plemenite kovine koje društvo dugoročno čuva mogu poslužiti i kao predmet jamstva za ispunjenje obveza društva (zalog). Plemenite kovine mogu biti i pravi ulog u temeljni kapital tvrtke.

3. Protokolarni darovi

Protokolarni darovi (srebrnjaci) predstavljaju simboličan i inovativan marketinški alat kojim tvrtke grade i jačaju dugoročne odnose sa svojim partnerima. Srebrnjaci najviše kvalitete i čistoće nose simbolične poruke, kojima obilježavamo jubilarne događaje, iznimne pojedince i njihova djela te trajno čuvamo osobne poruke i stvarnu vrijednost.

U 15 godina djelovanja Elementum je izradio i izdao jubilarne srebrnjake s mnogim nacionalnim udrugama i organizacijama, među kojima su: „Spomenik himni“ u Hrvatskoj te u Sloveniji: Olimpijski odbor Slovenije (srebrnjak Miroslav Cerar), Vatrogasni savez Slovenije (koja je Papi darovala srebrnjak Franje), Sveučilište u Ljubljani, (uz 100. obljetnicu sveučilišta), Cankarev dom (uz 100. obljetnicu smrti Ivana Cankara) i AHK – Slovensko-njemačka gospodarska komora (uz 15. obljetnicu djelovanja).

4. Poduzetničke obveznice

Korporativna obveznica, koja je dijelom pokrivena investicijskim plemenitim kovinama, predstavlja novost na tržištu financijskih instrumenata, pomoću koje tvrtke mogu osigurati odgovarajući prinos za višak gotovine.

Obveznice povezuju izdavatelja, ali to je najčešće tvrtka koja treba novac za svoje razvojne projekte, te investitore koji traže investicijske prilike s pravom kombinacijom prinosa, sigurnosti i likvidnosti. Obveznica se izdaje kroz dokument ponude za investitore. Važan element ponude je da se za polovicu iznosa izdane obveznice kupuje odgovarajuća količina plemenitih kovina na kojoj se upisuje ovršno pravo ulagatelja. Investitor prima kamate do dospijeća i pritom ima najmanje 50% jamstva u slučaju nemogućnosti otplate glavnice. Ako tijekom vremena do dospijeća (npr. 5 godina) burzovna cijena zlata poraste, zaliha plemenitih kovina prodaje se na mjestu transakcije, ali se dobit dijeli između izdavatelja i ulagača, što predstavlja dodatnu varijablu povrat za investitora. Za cjelokupni posao izdavanja obveznica za vas pripremamo svu dokumentaciju i procedure po sistemu ključ u ruke.

5. Industrijska rješenja

Za nesmetano poslovanje hrvatskog gospodarstva tvrtkama je potrebna stabilna opskrba ulaznim sirovinama. Planiranje nabave plemenitih kovina (uglavnom srebra) i rijetkih ruda predstavlja izuzetno važan strateški trenutak za industriju koji utječe na troškovnu učinkovitost i dugoročnu stabilnost poslovanja tvrtke.

Tvrtka Elementum pruža mogućnost pouzdane, brze i konkurentne isporuke plemenitih kovina i rijetkih ruda putem svoje međunarodne mreže i dokazano vrhunskih dobavljača kao što su Umicore i Argor Heraeus.