Prodaja 15 kg srebrnih poluga

Omogućujemo kupnju dijela ili cijele poluge

Fleksibilnost kupnje

Sami određujete visinu iznosa uplate

Minimalni iznos uplate je 50€. Ne postoji ograničenje i gornja granica. Međutim, predlažemo da pogledate manja uvećanja burzovne cijene do kojih se dolazi zbrajanjem uplata.

Uplaćujete kada želite

Možete odabrati jednokratne ili višestruke uplate. Niste dužni unaprijed odrediti raspored uplata.

Uplate preko trajnog naloga

Aktivacijom trajnog naloga iskoristite redovita mjesečna ulaganja i poboljšajte učinkovitost mjesečnih kupnji. Trajni nalog se može deaktivirati u bilo kojem trenutku.

Uvećanje burzovne cijene smanjuje se s povećanjem investicije

Primjer: kada dosegnete 3.000€ uplata, pri sljedećoj uplati koja može iznositi 50€ (najniže moguće jednokratno plaćanje) biti će vam naplaćeno manje uvećanje na burzovnu cijenu tj. 13%, umjesto dosadašnjih 18%.

Uvećanje 18%

Naplaćujemo vam 18% uvećanje burzovne cijene za svaku uplatu sve dok ne kupite srebra u ukupnoj vrijednosti većoj od 3.000€.

Uvećanje 13%

Uvećanje burzovne cijene od 13% bit će vam naplaćeno za svaku uplatu ako na svom skladištu imate kupljenog srebra u vrijednosti od 3.001€ do najviše 8.000 €.

Uvećanje 9%

Ako već imate najmanje 8.001€ na svom skladištu tada vam naplaćujemo uvećanje od 9% na burzovnu cijenu. Za investicije iznad 25.001€, uvećanje se smanjuje na 8,5%, a za investicije iznad 50.001€, uvećanje se dodatno smanjuje na 8%.

* Pri kupnji srebrne poluge od 100g, s dostavom u Hrvatsku, zbog 25% PDV-a i ostalih troškova, uvećanje burzovne cijene može biti i do 60%. Kod srebrne poluge od 1000g čak i više od 30%.

Pohrana plemenitih kovina

U središnjim švicarskim Alpama, u St. Gotthard planinskom masivu, se nalazi moderan objekt visoke sigurnosti u kojem pohranjujemo plemenite kovine naših kupaca. Elementum International AG specijaliziran je isključivo za skladištenje plemenitih kovina u Švicarskoj i stoga ne obavlja nikakve transakcije s plemenitim kovinama.

Elementum International AG je samostalno dioničko društvo registrirano prema švicarskim zakonima i nije kapitalno povezano društvo s tvrtkom Elementum Hrvatska d.o.o.. Jedina uslužna djelatnost jest skladištenje plemenitih kovina u bescarinskim zaštićenim skladištima za sve kupce iz različitih zemalja EU i Švicarske.

Pročitajte više o Elementum International AG

Najčešće postavljana pitanja

Svima koji žele štedjeti u srebru bez plaćanja PDV-a, uplaćivati kada će za to imati određena sredstva (najmanje 50€), onima koji očekuju veći povrat u budućnosti i žele da brzo dostupna financijska sredstva (obavite prodaju kroz svoj online pristup).

Proizvod Argentum Premium, gdje se srebro skladišti u bescarinskom skladištu u Švicarskoj, alternativa je većoj kupnji fizičkog srebra dostavljenog u Hrvatsku, jer ste osim uvećanja burzovne cijene prisiljeni platiti i 25% PDV-a.

Kupujete dio poluge od 15 kilograma, što vam omogućuje manju cijenu u odnosu na manje pločice ili poluge.

Pri kupnji postoji 5 investicijskih popusta odnosno raznih uvećanja burzovne cijene srebra koji ovise o iznosu koji ste već uplatili ili namjeravate uplatiti. Uvećanje od 18% se naplaćuje sve dok ste uplatili manje od 3.000€ za kupnju srebra, uvećanje od 13% se naplaćuje sve dok ste investirali između 3.001€ i 8.000€. Kada investirate 8.001€, obračunavamo vam uvećanje burzovne cijene po 9%. Iznad 25.001€ naplaćujemo 8,5%, a iznad 50.000€ samo 8% na burzovnu cijenu srebra.

Da. Tvrtka Elementum kupuje srebrne poluge od 15 kilograma od kovnice Umicore koja ima najdulji standard "good delivery" u Europi (za zlato od 1930., a srebro od 1935.) i od kovnice Heraeus, koja ima "good delivery" od 1972. Poluge imaju najveću moguću čistoću: 999/1000.

Da. Srebro ulagača pohranjeno je u fizičkom obliku na iznimno sigurnoj lokaciji u Švicarskoj u masivu St.Gotthard. Jamčimo Vam 100% pokriće vaše štednje u srebru.

U svom online sustavu, u bilo kojem trenutku možete zatražiti djelomično ili potpuno povlačenje srebrnih investicijskih poluga koje posjedujete. Možete ih preuzeti na lokaciji skladišta, masiv St. Gotthard, odnosno na unaprijed dogovorenom mjestu.

Prije preuzimanja srebrnih poluga iz skladišta, morate podmiriti sve eventualne administrativne troškove nastale povlačenjem srebrnih poluga za ulaganje. Potrebno je PDV platiti unaprijed, jer u tom slučaju roba napušta bescarinsko skladište. Također možete zatražiti dostavu robe na drugo mjesto.

Sve troškove prijevoza, administrativne troškove povlačenja, plaćanja PDV-a i druge eventualne troškove snosite sami.

U svoj online sustav unesite svoj udio u srebrnoj investicijskoj polugi koju želite prodati, na četiri decimale.

Kao i za kupnju, tako i za prodaju, prema trenutnoj burzi, cijena se potvrđuje svakog utorka.

U slučaju da je utorak neradni dan ili da se potvrda kupoprodajne cijene ne može izvršiti zbog slobodnih dana kod dobavljača, kupnja se obavlja prvi sljedeći radni dan.

Otkupljujemo vaše srebro 2% ispod trenutne cijene na burzi.

Da. Također, niti za to ne morate potpisivati dodatne obrasce. Srebro koje ste kupili možete prodati ili ostaviti na svom skladištu. Ako ste prestali s uplatama i dalje ćemo vam svaki mjesec naplatiti troškove skladištenja srebra.

Troškove skladištenja vaših plemenitih kovina naplaćujemo jednom mjesečno u iznosu od 0,1408% do 0,0833% trenutne vrijednosti vaše količine srebra. Većim ulaganjem smanjuje se trošak skladištenja (detaljnije objašnjeno u Cjeniku pohrane).

Troškovi pohrane uključuju:

  • čuvanje vaših plemenitih kovina
  • osiguranje vaših plemenitih kovina u punoj vrijednosti

U vašem online sustavu. Tamo se pohranjuju sva plaćanja, prodaje, izračuni troškova skladištenja i trenutna vrijednost vaše imovine.

Kako mogu pristupiti štednji u srebrnim polugama uz Argentum Premium?

Počinjete u četiri jednostavna koraka:

  1. Ispunite obrazac za pristup štednji.
  2. Provedite postupak registracije u svom online sustavu.
    Naš tim za podršku kontaktirat će vas u prikladno vrijeme i način koji navedete u obrascu, te će vas voditi kroz cijeli proces prijave. Potrudit ćemo se odgovoriti na sva dodatna pitanja tijekom faze prijave. Pristup štednji ne znači obvezu da se stvarno počne štedjeti.
  3. Potvrda prijavnih dokumenata od strane Elementuma
  4. Plaćanje prve kupnje.

Postojeći korisnici

Postojeći korisnici mogu se prijaviti na svoje skladište ovdje.

Obrazac za kontakt s Elementumovim savjetnikom

Ispunite obrazac ispod! Kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

*
Unesite svoje ime
*
Unesite svoje prezime
* Unesite ispravnu adresu e-pošte
* Unesite svoj kontaktni broj
Kada (datum) želite biti kontaktirani?
Kada (u koliko sati) želite da Vas kontaktiramo?
Kako želite da vas kontaktiramo
Unesite svoju poruku

16925

Upišite slučajan broj