Strategija 7* za fizičke osobe

Strategija ulaganja u plemenite kovine Elementum 7* sadrži 7 konkretnih koraka kako zaštititi, sačuvati i povećati svoje bogatstvo.

Svaki investitor želi ostvariti najveću moguću neto financijsku dobit za svaku investiciju, uzimajući u obzir sve troškove, uključujući poreze. Želimo najpovoljnije otkupne cijene, što niže troškove, što veće porezne olakšice, što optimalniju kombinaciju plemenitih kovina, a prije svega što veću cijenu u trenutku prodaje.

Nemamo utjecaja na kretanje cijena na tržištu, ali korištenjem omjera cijena zlata i srebra možemo povećati količinu plemenitih kovina, što predstavlja skriveni povrat. Na taj način moguće je dobiti više zlata bez dodatnih ulaganja. U strategiji Elementum 7 zvjezdica, na temelju dugogodišnjeg iskustva, objedinili smo najoptimalniji spoj otkupa plemenitih kovina koji svakako nudi više. Više financijske sigurnosti i stabilnosti, više likvidnosti i, ako se koristi prava strategija, veći povrat.

Strategija Elementum 7* daleko je najbolja strategija za zaštitu, očuvanje i rast vašeg bogatstva na temelju povijesnih podataka.

Provjerite kako strategija Elementum 7* može pomoći i vama. Želite znati više? Kontaktirajte nas!

1. * - Podcijenjene realne vrijednosti

Kada pogledamo globalne cijene dobara kao što su zlato i srebro u usporedbi s drugim mogućnostima ulaganja, možemo vidjeti da su stvarne vrijednosti zlata i srebra danas niske kao što su bile 1970. godine! Grafikon prikazuje kretanje omjera između američkog burzovnog indeksa S&P 500 i robnog indeksa S&P GSCI. Kada je ovaj omjer nizak, cijene dionica su relativno visoke, a cijene roba su niske. Ovo je idealno vrijeme za ulazak na tržište plemenitih kovina.

Iskoristite priliku koju vam pružaju niske cijene zlata i srebra. Želite li znati više? Kontaktirajte nas!

2. * - Srebrom kupite više zlata

Nemamo utjecaja na kretanje cijena na tržištu plemenitih kovina. Stoga je nerealno očekivati ​​da ćemo uvijek moći kupovati po najnižim cijenama, a prodavati po najvišim. Ali možemo utjecati na količinu plemenitih kovina koju posjedujemo. I ne samo to: činjenica je da na visinu ostvarene neto dobiti, osim cijene, troškova i poreza, značajno utječe i količina koju posjedujete i želite prodati. Kako možemo povećati količinu plemenitih kovina koje posjedujemo bez dodatnih ulaganja? Kupnjom plemenitih kovina drugim plemenitim kovinama!

Statistički gledano, u posljednjih 100 godina omjer cijene zlata i srebra uvijek se mijenjao. Najniži je pao na 15:1 1980. godine, a najveći koji smo dosegli bio je 123:1 2020. U prosjeku se omjer cijena zlata i srebra kretao negdje između 40:1 i 50:1. Ako uzmemo u obzir općepoznatu činjenicu da na visinu dobiti od prodaje uglavnom utječu povoljne nabavne cijene, onda je vrlo lako razumjeti da je u slučaju većeg omjera bolje staviti naglasak na kupnju srebra. Ali kada je omjer niži, bolje je fokusirati se na kupnju zlata.

Pomoću kalkulatora u nastavku možete izračunati koliko ćete još zlata moći kupiti kada omjer cijene zlata i srebra padne ispod 40:1 ako danas uložite određeni iznos u kupnju srebra.

Primjer: Ako danas imate € za kupnju plemenitih kovina i razmišljate hoćete li kupiti zlato ili srebro, prije konačne odluke najbolje je pogledati sljedeću kalkulaciju koja će vam sigurno donijeti veću zaradu.

Odnos cijene zlata i srebra je izračunat i danas iznosi 1 : 78,45. To znači da za 10.000 možete kupiti 175,81 g zlata ili 14.900,69 gr. srebra.

Ako se u budućnosti omjer promijeni na npr.: 1: i, u ovom slučaju, ako prodajete srebro i kupujete zlato, možete dobiti 0 gr. više zlata!

To znači 175,81 g + 0 g (više zlata) = 175,81 g zlata!

Iskoristite priliku koju nudi visok omjer cijene zlata i srebra. Želite li znati više? Kontaktirajte nas!

3. * - Metoda prosječnih troškova

Na tržištima gdje su cijene sirovina ili vrijednosnih papira relativno nestabilne, kupnja korištenjem metode učinka prosječnog troška je najučinkovitija. Metoda uprosječivanja troškova navodi da robu ili vrijednosne papire kupujete u redovitim intervalima u jednakim iznosima. Ljudi obično ako kupuju sirovinu u određenim vremenskim intervalima, uvijek kupuju istu količinu te sirovine. Međutim, to nije optimalno - uvijek kupujte za istu vrijednost.

Na slici ispod prikazan je način kupnje benzina. Riječ je o sirovini čija cijena stalno varira. Tko će dugoročno plaćati nižu cijenu litre? Onaj koji kupuje uvijek iste količine ili onaj koji kupuje uvijek za isti iznos?

Iskoristite priliku za kupnju zlata i srebra metodom prosječnih troškova. Želite li znati više? Kontaktirajte nas!

4. * - Više plemenitih kovina zbog bolje kupovne cijene

U Elementumu nudimo stratešku kupnju plemenitih kovina. Od klasične kupnje razlikuje se po načinu skladištenja i pripadajućoj cijeni za istu količinu kupljenih plemenitih kovina. Nudimo mogućnost kupnje plemenitih kovina u bescarinskom skladištu u Švicarskoj. Na taj način štedite na plaćanju PDV-a, a manje je i uvećanje burzovne cijene plemenitih kovina. Razlika je očita!

Kupujte strateški. Želite li znati više? Kontaktirajte nas!

5. * - 5 investicijskih popusta

Elementum strateška kupnja plemenitih kovina nudi 5 investicijskih popusta, koji ovise o visini vaše investicije odnosno ukupnog iznosa ulaganja vaše obitelji. Minimalni iznosi su: 3.000€, 8.000€, 25.000€ i 50.000€. Za vas to znači manje uvećanje burzovnih cijena, kad god premašite navedene iznose ulaganja.

Osim investicijskih popusta, možete iskoristiti i dodatne pogodnosti:

  • Popuste za vjerne kupce
  • Kupovina bez PDV-a
  • Dodatni popust za ambasadore
  • Popust pri 'switchingu' između srebra i zlata

Kupujte strateški i iskoristite popuste koji vam pripadaju. Želite li znati više? Kontaktirajte nas!

Postanite ambasador i ostvarite dodatne pogodnosti i popuste. Želite li znati više? Kontaktirajte nas!

6. * - Elementum `ratio` strategija

Jeste li razmišljali o tome da možete učinkovito iskoristiti kolebanje omjera cijena između zlata i srebra. U posljednjih 60 godina čak 14 puta imalo je smisla razmjenjivati ​​zlato i srebro. Majstori strategije razmjene srebra i zlata bili su već Mlečani i Portugalci, koji su strategijom razmjene enormno povećali svoje bogatstvo.

Kako koristiti povijesno znanje danas? Kontaktirajte nas!